Få ax varme for pengene med den rette varmepumpe

01 november 2021
astrid_pedersen

editorial

Nærer du og din familie et ønske om at hoppe med på den grønne omstilling? Så er der mange lavthængende frugter i jeres fælles bolig som er lige til at plukke.

Du kan for eksempel starte med at tage et kig på husstandens forbrug af varme. Her er der rigtig mange point at hente- især i løbet af en lang kold vinter hvor man fyrer godt og grundigt op. Hvis boligen ikke er tilstrækkeligt isoleret fyrer man nemlig i høj grad for spurvene, hvilket vil sige at rigtig megen varme går til spilde fordi det siver ud af bygningen.

For at minimere spild kan du vælge at lade husets ydermure og tag efterisolere, og ruderne i husets vinduer udskifte med mere energi rigtige af slagsen. Og hvis du virkelig vil flytte nålen kan du vælge at skrotte fyret til ære for en moderne varmepumpe.

Hvad får jeg ud af at skifte til varmepumpe?

Foruden de klimamæssige fordele er der rigtig mange penge at spare ved at skifte fyret ud med en varmepumpe.

En luft/vand varmepumpe er mange gange mere effektiv når det handler om udnyttelse af den tilførte energi. Samtidig er en sådan varmepumpe en del mere driftsikker end et gammelt slidt fyr, og skal ikke hele tiden renses eller repareres.

Det betyder at du vil kunne spare over halvdelen af dine årlige udgifter til opvarmning af familiens bolig, samtidig med at du skåner klima og miljø. Og så kan du roligt skrue op for varmen uden at være bange for klimamæssige eller økonomiske konsekvenser.

Få hjælp til valg af den rette varmepumpe

Hvis du ønsker at skifte til en luft/vand varmepumpe er det vigtigt at du vælger en model som størrelses og kapacitetsmæssigt er kalibreret til at matche husstandens forbrug.

Hos Amalo kan du få hjælp til valg af en god og effektiv varmepumpe som kan opfylde familiens behov. Klik ind og læs mere på https://www.amalo.dk/