Få hjælp til boligkøb hos en boligadvokat

16 august 2022
admin

editorial

Køberens boligadvokat svarer til sælgerens ejendomsmægler, når et hus eller en lejlighed skal skifte hænder. Advokatens opgave er at guide dig gennem alle pa

pirer i forbindelse med dit nye boligkøb, herunder salgsopstillingen og papirarbejdet, samt rådgive dig om den bedste fremgangsmåde. Samtidig hjælper din boligadvokat dig med at identificere forhold, som kunne påvirke din fremtidige økonomi, og dermed din beslutning om køb af boligen. Dette sker ved gennemlæsning af diverse dokumentation, som vedrører huset eller lejligheden.

Du kan godt selv forestå denne gennemlæsning. Som lægperson vil du dog med stor sandsynlighed have svært ved at vide hvad du skal kigge efter. Men det ved en dygtig og erfaren boligadvokat – og derfor kan du roligt forlade dig på en sådan, når du står for at skulle købe ejerbolig.

Hvordan arbejder en boligadvokat?

En boligadvokat er 100% på din side. Han eller hun udpeges af dig – køber – og ikke af sælger. Det er vigtigt at vide, da det giver dig et ekstra lag af beskyttelse.

Boligadvokat

Desuden er din advokat bundet af tavshedspligt, hvilket betyder, at han eller hun ikke må afsløre noget om dit køb til sælgeren eller dennes agent. Dette omfatter din økonomiske situation, og hvor meget du er villig til at betale for ejendommen. Med andre ord arbejder din advokat udelukkende for dig og har dine bedste interesser på hjerte.

En af de første ting, din boligadvokat vil gøre, er at kontrollere, at købsaftalen er i orden. Dette dokument indeholder alle oplysninger om salget af ejendommen, herunder en beskrivelse af ejendommen, den pris, der er aftalt mellem køber og sælger, eventuelle de særlige betingelser, der er knyttet til salget, og den dato, hvor ejendommen overdrages fra sælger til køber. Advokaten vil også kontrollere, at ejendommen er blevet vurderet korrekt, og at der ikke er nogen skjult gæld eller andre finansielle byrder knyttet til den.

Læs mere om boligadvokatens arbejde på eboligadvokat.dk.

Flere Nyheder