Hvordan kan du lide at lave bogføring?

Vi spørger ikke om, hvordan man laver bogføring i den position, som du måske er ansat til at gøre det, men mere, hvordan du bedst kan lide at udføre bogføringsopgaverne?

Selvfølgelig skal de laves korrekt, men det kan man gøre på mange forskellige måder, og der er da heldigvis udviklet mange måder, så man kan undgå fejl ved den slags, og så man kan gøre det hurtigt og effektivt.

Men hurtig og automatisk er ikke altid ensbetydende med, at det bliver gjort godt nok.

Der kan ske en masse fejl alligevel, som maskinerne ikke opdager, og så er det først, når en revisor skal kigge ens regnskab igennem, at fejlene bliver opdagede.

Så kan det tage uendeligt langt tid at rette op på de fejl, som man kunne have fanget til at starte med.

Og måske er skaden så sket.

De langsomme metoder kan være lige så gode

I gamle dage havde man jo ikke andet for end at bogføre i hånden, og sådan lærer mange da også at gøre det, så de selv kan mærke og forstå, hvordan man gør det, end at man lærer metoderne, og man så sætter maskiner til at gøre det.

På den måde har man også et bedre overblik, når man har lavet det hele selv og skal gennemgå det.

Andre mennesker er jo utrygge ved at bruge computere, eller det tager dem for lang tid at sætte sig ind i nye systemer til at bogføre på en computer, at det næsten ikke kan svare sig at sende dem på kursus i det.

Ved at bogføre i hånden undgår man jo også, at andre mennesker kan hacke ind på ens nuværende regnskab og pille ved det.

Måske kan det derfor nogle gange stadig bedst svare sig at gøre det i hånden og så konvertere resultaterne til computer senere.