Må du tage den erhvervsrengøring med hjem? – NEJ!

19 november 2020
Anders Lundtang Hansen

Mange folk tænker ikke rigtigt over, hvis de kommer til at overskride loven med henblik på, hvordan man overlapper mellem arbejde og det private.

Det er jo ikke forbudt at tage arbejdet med hjem og arbejde hjemmefra, men man skal jo trods alt også holde fri for ikke at presse sig selv for meget.

Men mange kender nok det tilfælde med, at de liiige tage chancen og bruger deres firmavogn til privatkørsel, selvom det er ulovligt.

Så er der andre områder – hvoraf vi skal kigge på et af dem i dag – hvor man måske ikke har tænkt sig at bryde loven eller tage chancen, men hvor man bare lige glemmer at tænke sig, før man udfører en handling.

For der er meget strenge krav angående, hvad man må på arbejdspladsen kontra, hvordan man må udføre det tilsvarende derhjemme, specielt hvis man er direktør eller lignende af et sted.

Gør ikke erhvervsmæssigt rent derhjemme

Heri vil tage et konkret tilfælde frem i lyset ved, at man er et firma i Nordjylland, der skal have lavet erhvervsrengøring i Aalborg.

Det er man svært tilfreds med, og man roser da også personalet for det veludførte arbejde.

Faktisk er man så tilfreds med det som direktør, at man hører, om de ikke også lige kan gøre rent derhjemme hos en.
Normalt ville alle alarmklokker ringe her, fordi man skal flytte sig fra firma og ud til den private bolig, men hvis vi nu siger, at de to ting overlapper hinanden arealmæssigt, så kan det måske være svært at huske, hvor grænsen går, eller man lige glemmer det.

Så hvis man har hyret erhvervsrengøring, så må de ikke også lave det hjemme i ens private hjem.

Man kan synes om disse regler, hvad man vil, men de er trods alt til for at lave et stort skel mellem arbejde og private forhold.

Flere nyheder