Nem måde til at skabe et CO2 neutralt website

09 marts 2021
Emilie Jacobsen

Hvis du driver en bæredygtig eller klimavenlig virksomhed, er det en god ide for dig, at du sikrer dig, at du har et co2 neutralt website. Hjemmesiden er jo dit ansigt udadtil, og det betyder derfor også meget, at du kan sige, at du har investeret i projekter, der optager den mængde CO2, som din hjemmeside udleder. 

Du kan selvfølgelig selv prøve at finde ud af, hvor meget strøm der går til at afkøle den server, som din hjemmeside bliver hostet på. Derefter kan du finde frem til projekter, hvor der for eksempel bliver plantet skov, der kan optage CO2’en. Som bekendt er tid dog penge, når du har din egen virksomhed. Derfor er det en god ide, at du betaler dig fra det i stedet. 

Få hjælp af CO2 Web Balance

Et af de firmaer, som du har mulighed for at få hjælp af, er CO2 Web Balance. De hjælper dig med at udregne, hvor meget CO2 din hjemmeside udleder og finder derefter projekter, som du kan investere i for at få dit CO2-regnskab til at gå i nul. Alt, hvad du skal gøre, er at betale et fast månedligt bidrag. 

Når du bruger CO2 Web Balance, får du adgang til et badge, der fortæller, at din hjemmeside er CO2-neutral. Det kan du sætte på hjemmesiden, så alle besøgende har mulighed for at se det. Igen er det altså en løsning, der er med til at gøre det meget nemmere for dig. Tænk, hvis du selv skulle til at designe eller få designet en lignende løsning. 

Udover, at du kan gøre din hjemmeside CO2 neutral, har du faktisk også mulighed for at reklamere for dine egne grønne tiltag over for de andre virksomheder, der benytter CO2 Web Balance. På den måde kan du faktisk være heldig at få nye kunder gennem dem.