Strømpeforing var essentielt i gamle dage

18 august 2021
Anders Lundtang Hansen

Hvad gør du nu om stunder, når der går hul i en sok?

Det er jo et tegn på, at den er gået i stykker, og så ser du det nok som lidt pinligt, at du har ejet den så længe, at den er blevet slidt i stykker, så stoffet er så tyndt, at det var et spørgsmål om tid, før den gik i stykker.

For man fremstår virkelig fattig, hvis man ejer en sok, der er gået hul på.

Er den dog gået i stykker på grund af et uheld, så er det en anden sag, men stort set alle mennesker vælger at smide den ud.

I gamle dage forsøgte man sig med strømpeforing for at holde liv i den, da man ikke havde råd til at købe nye sokker eller skaffe stof, man kunne lave nye af.

Strømpeforing er i dag også en teknik, man bruger i industrien, og det kan du læse mere om ved at følge det link, vi indsatte i starten af denne sætning.

Strømpeforing i dag og i gamle dage

Man kan stadigvæk fore strømper, som man gjorde det i gamle dage, men det er en teknik, som nok de færreste besidder, selvom det er ret let at lære, men dengang for bare hundrede år siden var det noget, som det var meget brugbart at kunne.

Derfor er det sjovt at se, hvordan et udtryk for noget dengang er overgået til at være noget helt andet i dag, som har med en helt anden ting at gøre.

Med tiden forsvinder den gamle forståelse af udtrykket nok, og man vil blive overrasket over, hvordan den moderne udgave af udtrykket blev benyttet i gamle dage.

For når ens sokker går i stykker nu om dage, så køber man jo nogle nye, nogle gange endda flere i samme sæt, hvis man ikke endda udskifter dem, før de går i stykker.